Data: 2015-02-14 19:37:40
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 14 Feb 2015 19:33:32 +0100, Trybun napisał(a):
> W dniu 2015-02-14 o 16:36, Adam pisze:
>> Witam
>>
>> Gotowanie nie jest moją mocną stroną,
>> a odbija się to przede wszystkim na patelniach.
>> Bardzo często coś mi się przypala, potem muszę
>> taką patelnię czyścić, w wyniku czego bardzo
>> szybko jest porysowana. Kupuję nową i całość
>> się powtarza.
>> Jaką patelnię kupić (nie musi być tania) żeby uniknąć
>> przypalania i ewentualnie, gdy to się już stanie,
>> żeby łatwo można było ją czyścić? I czym czyścić?
>>
>> Będę wdzięczny za rady.
>>
>> Pozdrawiam
>> Adam
>>
>
> Patelnia nie ma znaczenia. Jeżeli nie chcesz aby się przypalało to od
> czasu do czasu poruszaj smażonymi rzeczami, w ten sposób nic się nie
> przypali ani nawet nawet nie odbarwi.
No i ważne - trzeba mięso kłaśćna dobrze rozgzraną patelnię - i tu się
przyda "próba soli".
|