Data: 2015-02-14 20:14:53
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
news:slrnmdv4fd.m2d.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
> > Zastanawiam się krytycznie (ale i platonicznie) nad patelniami
> > ceramicznymi. Co użytkownik, to inne opinie.
> Na ten temat dyskusja była tu już w zeszłym roku.
To są stalowe pokryte ceramiką czy w ogóle ceramiczne, bez metalu?
Jak ktoś ma kuchnię indukcyjną to taka ceramiczna nie zadziała :-)
> Jeden z wniosków
> był taki, że różnica w opiniach bierze się stąd, że użytkowników
> da się podzielić na takich, co mają i używają, oraz na tych, co to
> Teorię Wszystkiego mieli już w liceum ogólnokształcącym.
> Nie są to grupy równoliczne, chyba nie muszę dodawać.
:-)))
>> Ale chyba jakość warstwy ceramicznej zależy mocno od producenta,
>> więc pewnie trudno o jednoznaczną ocenę.
>
> W zasadzie to jest chyba jeden czort. Ja zacząłem od takiej białej
> gładkiej. I zaraz dokupiłem następne takie same, choc producent inny.
> Ktoś inny twierdził, że ciemne i karbowane są w porządku -- i ja w to
> wierzę. Jak gdzieś taką zobaczę, to zaraz kupię.
:-))) dużą masz kuchnię.
|