Data: 2015-02-14 20:23:10
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .02.2015 o 20:10 Jarosław" Sokołowski" <j...@l...waw.pl> pisze:
> Trefniś pisze:
>
>> A propos - w garach nierdzewnych można gotować na parze, bez żadnych
>> wkładów/sitek.
>> A warzywa mocno wilgotne - na parze wręcz bez dodatku wody.
>> Na przykład ziemniaki na parze gotuję z dodatkiem 3..4 łyżek wody!
>
> Najśmieszniejsze jest to, że takie rzeczy pokazują biednym ludziom
> na prezentacjach garów za fafnaście tysięcy złotych za komplet.
> Kupta nasze filipiaki, to też se będzieta mogli w łyżce wody zimniaki
> ugotować (jeśli wam zostaną jeszcze na nie pieniądze). Tymczasem każdy
> garnek ze stali nierdzewnej z odpowiednią przykrywką się do takiego
> gotowania nadaje. Zawsze tak robiłem, choc na żadnej prezentacji nie
> byłem, a garnki kupiłem w sklepie za jakąś marną kwotę -- jaką, to już
> nie pamiętam, tak dawno to było.
To prawda.
Do tego nadają się nawet gary za 30-40 złotych z hipermarketu :)
Zresztą to smażenie bez tłuszczu to też nie jest cecha tych Philipiaków,
czy jakichś tam Zepterów.
--
Trefniś
|