Data: 2015-02-14 20:36:35
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trefniś pisze:
>>> A propos - w garach nierdzewnych można gotować na parze, bez żadnych
>>> wkładów/sitek.
>>> A warzywa mocno wilgotne - na parze wręcz bez dodatku wody.
>>> Na przykład ziemniaki na parze gotuję z dodatkiem 3..4 łyżek wody!
>>
>> Najśmieszniejsze jest to, że takie rzeczy pokazują biednym ludziom
>> na prezentacjach garów za fafnaście tysięcy złotych za komplet.
>> Kupta nasze filipiaki, to też se będzieta mogli w łyżce wody zimniaki
>> ugotować (jeśli wam zostaną jeszcze na nie pieniądze). Tymczasem każdy
>> garnek ze stali nierdzewnej z odpowiednią przykrywką się do takiego
>> gotowania nadaje. Zawsze tak robiłem, choc na żadnej prezentacji nie
>> byłem, a garnki kupiłem w sklepie za jakąś marną kwotę -- jaką, to już
>> nie pamiętam, tak dawno to było.
>
> To prawda.
> Do tego nadają się nawet gary za 30-40 złotych z hipermarketu :)
> Zresztą to smażenie bez tłuszczu to też nie jest cecha tych Philipiaków,
> czy jakichś tam Zepterów.
A także patelni z powłokami ceramicznymi. Też za podobne pieniądze.
--
Jarek
|