Data: 2015-02-14 20:30:25
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .02.2015 o 18:51 Pszemol <P...@p...com> pisze:
> "Trefniś" <t...@m...com> wrote in message
> news:op.xt140ftemtaby1@tncap.home...
>> Używałem nawet kiedyś specjalnej patelni do naleśników (nie swojej, nie
>> kupuję specjalnych urządzeń/garów do jednej potrawy). Niesłychanie się
>> ubawiłem zwłaszcza, że musiałem najpierw ją "naprawić".
>> Nieświadoma użytkowniczka jeszcze gorącą podłożyła pod zimną wodę
>> i zrobiła się soczewkowa wypukłość.
>> Akurat tak, żeby naleśników nie dało się już smażyć :)
>> Bubel Tescomy.
>
> O, popatrz... moja patelnia też tak ma... a jak "naprawiłeś"? Młotkiem?
> :-)
To była patelnia z bardzo cienkiego aluminium. Po prostu "wypchałem" ją w
drugą stronę :)
Nawet zdołała się wyprostować.
Ale owa znajoma zaczęła naleśniki smażyć na nierdzewce - za moją namową.
--
Trefniś
|