Data: 2015-02-19 22:28:02
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-19 o 22:18, Pszemol pisze:
>
> Chciałbym wierzyć że taka opcja jest, ale boję się że nie ma.
> Bo mówimy o *przemysłowej* produkcji na wielką skalę.
>
> W dużych przetwórniach mięsa wszystko przechodzi przez linię
> produkcyjną zamrożone, tnie się mięso mrożone strumieniem
> wody, nawet sprycuje marynatą szpikulcami wbijanymi
> w zamrożone kawałki mięcha i mrożone trafia do próżniowych
> opakowań.
>
> Ty pewnie myślisz o przydomowych, małych zakładach
> mięsnych co przetwarzają 1-2 krowę dziennie.
> Tesco i Auchan z takich zakładów nic na półkach nie ma.
Staram się nie kupować w marketach mięsa. Co oczywiście nie znaczy, że
nigdy mi się to nie zdarzyło. Jednak zazwyczaj kupuję w małym mięsnym
sklepiku, gdzie właściciel sam na zapleczu dzieli mięso z większych partii.
Ewa
|