Data: 2015-02-19 22:41:17
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
news:54e6555f$0$2206$65785112@news.neostrada.pl...
> W dniu 2015-02-19 o 22:18, Pszemol pisze:
>>
>> Chciałbym wierzyć że taka opcja jest, ale boję się że nie ma.
>> Bo mówimy o *przemysłowej* produkcji na wielką skalę.
>>
>> W dużych przetwórniach mięsa wszystko przechodzi przez linię
>> produkcyjną zamrożone, tnie się mięso mrożone strumieniem
>> wody, nawet sprycuje marynatą szpikulcami wbijanymi
>> w zamrożone kawałki mięcha i mrożone trafia do próżniowych
>> opakowań.
>>
>> Ty pewnie myślisz o przydomowych, małych zakładach
>> mięsnych co przetwarzają 1-2 krowę dziennie.
>> Tesco i Auchan z takich zakładów nic na półkach nie ma.
>
> Staram się nie kupować w marketach mięsa. Co oczywiście nie znaczy, że
> nigdy mi się to nie zdarzyło. Jednak zazwyczaj kupuję w małym mięsnym
> sklepiku, gdzie właściciel sam na zapleczu dzieli mięso z większych
> partii.
Rozumiem Twoje intencje i jest to rozsądne...
Ale wciąż tylko możemy wierzyć na słowo że te większe
partie nie były przez niego kupione w hurtowni jako
mrożona półtusza.
|