Data: 2015-02-20 06:37:38
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:rshoon3xb9i9$.j29e1d6mx25w$.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 20 Feb 2015 00:37:15 +0100, XL napisał(a):
>
>> 450 g
>> tej trucizny teoretycznie mogłoby zlikwidować całą ludzkość.
>
> ...czyli jest wielokrotnie groźniejsza od bomby atomowej -
> tylko na 1 bombę atomową potrzeba aż około 5 kg plutonu.
Siejesz histerię. Ta groźna toksyna rozpada się w temperaturze:
wystarczy pogotować potrawę i przestaje być toksyna groźna!
Źródło:
http://www.cdc.gov/nczved/divisions/dfbmd/diseases/b
otulism/#prevent
Mało tego - piszą o miodzie (!), asparagusie, czosnku w oleju czy
nawet ziemniakach pieczonych w folii aluminiowej - ani jednego
słowa (!) na temat tej toksyny mającej pojawiać się akurat
częściej w podwójnie mrożonym mięsie. Bakteria ta jest wszędzie
dookoła nas - na podłodze u Ciebie w domu też jest. A żyjesz.
Ale doceniam Waszą z Trefnisiem troskę o zdrowie grupowiczów.
To miłe z Waszej strony... :-)
|