Data: 2015-02-20 11:14:08
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-20 o 10:46, krys pisze:
> Pszemol wrote:
>
>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>> news:54e5dae1$0$2192$65785112@news.neostrada.pl...
>>>> Oczywiście u mnie też wyłącznie w domu mielone z kawałka, który
>>>> wybierzemy
>>>> w sklepie.
>>>> Opcja "proszę zmielić mi ten kawałek" też nie jest najlepsza - po każdym
>>>> mieleniu w sklepie maszynki nie myją...
>>> Sera krojonego w sklepie też nie kupuję z powodów j.w.
>> Dobrze robisz
>> - Twój edamski mógłby być zakażony krojoną wcześniej goudą!
> Wiesz, goudą jak goudą, ale poledwicą sopocką albo inszym schabem...
> Ja nie mam na mysli marketu z wielkim po horyzont stoiskiem z serami;-)
Hm... O ile się nie mylę, to w sklepie powinna być inna krajalnica do
serów, inna do wędlin. I tak jest w sklepach, w których ja kupuję. Choć
raczej nie kupuję sera żółtego krojonego, bo w takiej postaci szybciej
obsycha.
Ewa
|