Data: 2015-02-20 11:30:07
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
FEniks wrote:
> W dniu 2015-02-20 o 10:46, krys pisze:
>> Pszemol wrote:
>>
>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>> news:54e5dae1$0$2192$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>> Oczywiście u mnie też wyłącznie w domu mielone z kawałka, który
>>>>> wybierzemy
>>>>> w sklepie.
>>>>> Opcja "proszę zmielić mi ten kawałek" też nie jest najlepsza - po
>>>>> każdym mieleniu w sklepie maszynki nie myją...
>>>> Sera krojonego w sklepie też nie kupuję z powodów j.w.
>>> Dobrze robisz
>>> - Twój edamski mógłby być zakażony krojoną wcześniej goudą!
>> Wiesz, goudą jak goudą, ale poledwicą sopocką albo inszym schabem...
>> Ja nie mam na mysli marketu z wielkim po horyzont stoiskiem z serami;-)
>
> Hm... O ile się nie mylę, to w sklepie powinna być inna krajalnica do
> serów, inna do wędlin. I tak jest w sklepach, w których ja kupuję. Choć
> raczej nie kupuję sera żółtego krojonego, bo w takiej postaci szybciej
> obsycha.
Między "powinno być" a "jest" może być przepaść. Albo leniwa ekspedientka,
której wsio rawno, której krajalnicy do czego używa. U mnie ostatnio
spożycie tak spadło, że kupuję plastrowany w fabryce pakowany próżniowo.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|