Data: 2015-02-20 09:25:22
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-19 o 23:41, Trefniś pisze:
> W dniu .02.2015 o 22:10 FEniks <x...@p...fm> pisze:
>
>
>>> Nie mam jednak tam wytłumaczone dlaczego autorka nie zaleca
>>> mrożenia wędlin... Czy Ty znasz przyczynę?
>>
>> Bo te nie są poddawane obróbce termicznej przed spożyciem.
>
> A podobno wszystko to wiedział, nawet bez czytania tego banału, który
> mu podlinkowałem...
> Pszemol...
>
> Ja apeluję - zanim zaczniecie polemizować, pomyślcie!
> Tę grupę czyta wiele osób!
> Dziedzina _bezpieczeństwa_ pożywienia jest skrajnie ważna.
> Proszę nie propagować swoich przemyśleń, jeśli one nie są 100% pewne.
> Siebie i swoje rodziny możecie truć do woli, ale tu ktoś może ciężko
> zapłacić!
I jeszcze jedno. W tych zaleceniach, które linkowałeś, można przeczytać
m.in.:
"Dla bezpieczeństwa nie mroź wędlin, zwłaszcza pasztetu, metki,
salcesonu, galaret, ani wyrobówgarmażeryjnych np. sałatek".
Wielokrotnie na tej grupie XL pisała o mrożeniu swoich galaret mięsnych
i pasztetów (o tortach itd. nie wspomnę). I jakoś jest żywym przykładem
na to, że te zalecenia są przesadzone. Chociaż fakt, czasem zdaje się,
że jakimś jadem zatruta. ;)
Ewa
|