Data: 2007-03-04 16:00:47
Temat: Re: Jaka surówka do zrazów?
Od: "JaMyszka" <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 4 Mar, 16:49, " Nixe" wrote:
> [...]
> Swoją drogą kiedyś koleżanka mi opowiadała, że była w Norwegii na jakiejś
> praktyce i mieszkała u Norwegów w prywatnym mieszkaniu. Strasznie narzekała
> na jedzenie, że jałowe, mdłe, bez smaku. Po prostu oni (nie wiem czy jako
> Norwedzy czy po prostu ci konkretni ludzie taki mieli gust) nie używali
> dosłownie żadnych przypraw ani tłuszczu. Nic, nawet soli (bo niezdrowa). I
> któregoś razu ona im zrobiła jakiegoś duszonego łososia, z masełkiem i
> posolonego. Pożarli go w całości "z kopytami" i pytali, co to za gatunek
> łososia taki smaczny, bo nigdy wcześniej nie jedli ;-) A ona im na to, że
> zwykły łosoś, tylko z odrobiną soli i masła. Nie chcieli uwierzyć ;-)
No właśnie, też się zastanawiam, czy nie przejść na niesmaczne
jedzenie;p
Jak patrzę przez te kamerki angielskie, to mało puszystych widać;]
Qrdesz, ale we Francji też ich mało, a przecież to naród o
wyrafinowanym podniebieniu!
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.fah.pooh.priv.pl/
|