Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jaki to smak?
Date: Sun, 10 Sep 2000 16:07:36 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 23
Message-ID: <8pg4ii$o0v$1@news.tpi.pl>
References: <3...@e...net.ae> <8...@p...net>
NNTP-Posting-Host: pa186.gdansk.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 968594834 24607 213.25.246.186 (10 Sep 2000 14:07:14 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 10 Sep 2000 14:07:14 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:33653
Ukryj nagłówki
"Pszemol" <P...@P...com> wrote in message
news:8pe61a.3vv73l5.5@pszemol.net...
> Wybacz, ale wydaje mi się, że to wyłącznie przyzwyczajenie z dzieciństwa.
> Po prostu ktoś, kto od 20 lat jadł delikatesową [bo tylko taka była w
sklepie]
> i nasz polski, lejący się majonez [bo też tylko taki był w naszych
sklepach]
> to tylko to mu będzie smakowało, i z wielkimi oporami będzie przekonywał
> się do nowości kulinarnych. Ja na przykład, od trzech lat mieszkając w
USA,
> przekonałem się już do majonezów Hellmans,
Zrobiłam kiedyś taki eksperyment: postawiłam przed sobą dwa słoiki z
majonezami- jeden Hellmansa, drugi Winiary dekoracyjny. Winiary delikatny,
ten drugi-za kwaśny. Hellmans wylądował w koszu na śmieci- ot i cała
historia pewnego majonezu.
pozdrawiam Jola L-L
Ps. Pszemolku- na dobry majonezik tylko do Polski:)))))
|