Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.glorb.com!out02b.usenetserver.com!news.usenetserver.com!in01.usenetser
ver.com!news.usenetserver.com!news-out.readnews.com!postnews3.readnews.com!not-
for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jakość przypraw
Date: Fri, 19 Jan 2007 15:22:22 +0000
Organization: Home
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <3...@4...com>
References: <eoqe8m$da1$1@news.onet.pl> <d...@4...com>
<eoqigl$sko$1@news.onet.pl> <eoqivf$uct$1@news.onet.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 32
NNTP-Posting-Host: 28630727.reader.athenanews.com
X-Trace: DXC=QP3QW_L`XO_A[dnTQ;A6^QaTHcV2NR;j[:LKFL\Y2OoZ^O3GK=Ul6]Q`glTcO:oQO_3Da\f7
D1@XZbkUVlM=OB\Vd4\SSCUcRTP
X-Complaints-To: a...@a...com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:288756
Ukryj nagłówki
On Fri, 19 Jan 2007 15:01:18 +0100, "Dominik Jan Domin"
<d...@p...onet.pl> wrote:
>Użytkownik "dippi" <dippi[HATESPAM]@op.pl> napisał w wiadomości
>news:eoqigl$sko$1@news.onet.pl...
>> Użytkownik Krysia Thompson w wiadomości do grup dyskusyjnych napisała:
>>
>>> Chyba oprocz majeranku i kminku to chyba lepiej kupowac drozsze
>>> (choc mowimy tu o takich sumach i ilosciach, ze jakby co to mala
>>> strata) ii mniejsze bo to sie i utlenia czy cos i wetrzeje, sporo
>>> z przypraw nie lubi swiatla etc etc...
>>
>> Niby tak.. jedno opakowanie nie zrobi większej różnicy, ale jeśli
>> przychodzi ich kupić kilka to to już się to zauważa i wtedy przychodzi do
>> głowy taka myśl, czy nie kupić tych tańszych..
>>
>> Tak dziś spytałam o te przyprawy, bo wczoraj miałam małą zagwozdkę -
>> znalazłam w społem promocję majeranku właśnie firmy x za 20 gr, przez
>> pewien czas się zastanawiałam nawet nad jego kupnem, ale ta niska cena
>> mnie
>
>Majeranek latem u nas mają na rynku, można powąchać jak pachnie. Generalnie
>to marzę o domku z ogródkiem, aby miec własne świeże zioła. Choćby na zime
>WŁASNA bazylia to cudo, a suszona sklepowa nie pachnie.
>
>DJD
bo jedyna bazylia, ktora ma jeszcze troche aromatu i jest suszona
to szybko suszona - tak w dobe. wtedy jest bardzo dobra.
pierz
K.T. - starannie opakowana
|