Data: 2007-01-19 15:22:22
Temat: Re: Jakość przypraw
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 19 Jan 2007 15:01:18 +0100, "Dominik Jan Domin"
<d...@p...onet.pl> wrote:
>Użytkownik "dippi" <dippi[HATESPAM]@op.pl> napisał w wiadomości
>news:eoqigl$sko$1@news.onet.pl...
>> Użytkownik Krysia Thompson w wiadomości do grup dyskusyjnych napisała:
>>
>>> Chyba oprocz majeranku i kminku to chyba lepiej kupowac drozsze
>>> (choc mowimy tu o takich sumach i ilosciach, ze jakby co to mala
>>> strata) ii mniejsze bo to sie i utlenia czy cos i wetrzeje, sporo
>>> z przypraw nie lubi swiatla etc etc...
>>
>> Niby tak.. jedno opakowanie nie zrobi większej różnicy, ale jeśli
>> przychodzi ich kupić kilka to to już się to zauważa i wtedy przychodzi do
>> głowy taka myśl, czy nie kupić tych tańszych..
>>
>> Tak dziś spytałam o te przyprawy, bo wczoraj miałam małą zagwozdkę -
>> znalazłam w społem promocję majeranku właśnie firmy x za 20 gr, przez
>> pewien czas się zastanawiałam nawet nad jego kupnem, ale ta niska cena
>> mnie
>
>Majeranek latem u nas mają na rynku, można powąchać jak pachnie. Generalnie
>to marzę o domku z ogródkiem, aby miec własne świeże zioła. Choćby na zime
>WŁASNA bazylia to cudo, a suszona sklepowa nie pachnie.
>
>DJD
bo jedyna bazylia, ktora ma jeszcze troche aromatu i jest suszona
to szybko suszona - tak w dobe. wtedy jest bardzo dobra.
pierz
K.T. - starannie opakowana
|