Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Asia" <a...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jedzenie do pracy
Date: Thu, 12 Jun 2003 14:52:24 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 37
Message-ID: <bc9td4$1pb$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <bc7ba3$3i7$1@nemesis.news.tpi.pl> <bc7cjs$l60$1@inews.gazeta.pl>
<bc9n5n$fba$1@atlantis.news.tpi.pl> <bc9obd$q6c$1@inews.gazeta.pl>
<bc9sbv$7nn$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: tlxt16.talex.com.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1055422693 1835 213.25.113.16 (12 Jun 2003 12:58:13 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 12 Jun 2003 12:58:13 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:159712
Ukryj nagłówki
"AsiaS" <a...@n...onet.pl> wrote in message
news:bc9sbv$7nn$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Mich'ata "
> > Oczywiscie. Przepis, który pochodzi z z serwisu www.mniammniam.pl
wklejam
> > poniżej. Pesto kupuję w sklepie spożywczym :) To jest taka zielona
papka:) w
> > słoiczku.
>
> Och, zrób jeden raz pesto samodzielnie i nie weźmiesz już więcej do ust
> tej ciapy ze słoika :) :) :)
> Pyszne pesto wychodzi np. z przepisu MB
> "4 szklanki przebranych, umytych i osuszonych lisci bazylii, bez
> szypulek, bo beda wlokna (liscie powinny byc ugniecione w tej szklance,
> ale nie na kamien)
> 2 szklanki dobrej oliwy
> 1/2 lyzeczki soli
> 4 zabki czosnku
> 1 szklanka startego parmezanu
> 1 szklanka startego romano (albo 2 szklanki parmezanu, jak sie nie ma
> romano)
> 4 lyzki podpalonych orzeszkow piniowych.
> Wszystko zmielic w blenderze, najlepiej na 3-4 razy, przelac do formy i
> zamrozic, albo uzyc natychmiast."
>
> Bazylia i prawdziwy parmezan albo romano do dostania w hipermarketach.
> Ja daję bazylię w łodyżkami i szypułkami, włókien nie ma jak dobrze
przemielę
> i nie daję orzeszków bo nie lubię. Trzymam w lodówce. Wychodzi pyszniaste.
Asiu, a skad masz ta świeżą bazylie??
Pozdrawiam
Asia K
|