Data: 2003-06-12 12:52:24
Temat: Re: Jedzenie do pracy
Od: "Asia" <a...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"AsiaS" <a...@n...onet.pl> wrote in message
news:bc9sbv$7nn$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Mich'ata "
> > Oczywiscie. Przepis, który pochodzi z z serwisu www.mniammniam.pl
wklejam
> > poniżej. Pesto kupuję w sklepie spożywczym :) To jest taka zielona
papka:) w
> > słoiczku.
>
> Och, zrób jeden raz pesto samodzielnie i nie weźmiesz już więcej do ust
> tej ciapy ze słoika :) :) :)
> Pyszne pesto wychodzi np. z przepisu MB
> "4 szklanki przebranych, umytych i osuszonych lisci bazylii, bez
> szypulek, bo beda wlokna (liscie powinny byc ugniecione w tej szklance,
> ale nie na kamien)
> 2 szklanki dobrej oliwy
> 1/2 lyzeczki soli
> 4 zabki czosnku
> 1 szklanka startego parmezanu
> 1 szklanka startego romano (albo 2 szklanki parmezanu, jak sie nie ma
> romano)
> 4 lyzki podpalonych orzeszkow piniowych.
> Wszystko zmielic w blenderze, najlepiej na 3-4 razy, przelac do formy i
> zamrozic, albo uzyc natychmiast."
>
> Bazylia i prawdziwy parmezan albo romano do dostania w hipermarketach.
> Ja daję bazylię w łodyżkami i szypułkami, włókien nie ma jak dobrze
przemielę
> i nie daję orzeszków bo nie lubię. Trzymam w lodówce. Wychodzi pyszniaste.
Asiu, a skad masz ta świeżą bazylie??
Pozdrawiam
Asia K
|