Data: 2007-05-07 13:45:17
Temat: Re: Jogurt?
Od: JaMyszka <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 7 Maj, 14:01, Ikselka wrote:
> [...]
> słoiki np. po dżemie, byle małe. Ustawiam w szafce z podświetlanym dnem
> (mam taką nad zlewozmywakiem), w której jest ciepło od żarówki pod
> spodem - i zostawiam na 24 godziny. [...]
Chwila, chwila...
Sorry za te moje 3 grosze, ale czy tu nie ma błędu w sztuce?
Światło przecież pozbawia mleko pewnych mikroelementów;p
Czyż nie jest bezpieczniej podgrzać mleko do temp. 40 st. C, a po
wlaniu "zaczynu jogurtowego/kefirowego" przetrzymać je w lodówce
turystycznej (bez wsadu mrożącego działa jak termos) lub metodą
naszych babć, wsadzić pod pierzynę?
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.fah.pooh.priv.pl/
|