Data: 2007-11-30 11:05:04
Temat: Re: KWAS CHLEBOWY
Od: "Bluzgacz" <p...@w...org>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:fioqbp$s53$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Zostało mi trochę chleba razowego, pokroiłem na kromki i zarumieniłem w
> piekarniku. Postawiłem 10 litrów wody na ogniu i zagotowałem ten chleb,
> gdy wywar ostygł do około 20°C dodałem pół paczki świeżych drożdży o około
> 0,5kg cukru zamieszałem - zostawiłem do rana. Rano rozlałem do butelek po
> piwie - tylko do wysokosci szyjki - nie wolno więcej, zakapslowałem i
> wyniosłem do piwnicy. Dziś (trzeci dzień) otworzyłem jedma butelkę,
> spieniła się, ale otwierałem wolno ostrożnie upuszczając gazu. Wysmienity
> kwas - przesycony gazem, aż szczypał w język.
> Na takim kwasie można jeszcze upiec chleb, ugotować biały barszcz,
> ugotować barszcz ukraiński.
A ten chleb to z tej maki za 1,30 zapomniales dodac
I nic nie ma o malakserze!
> Wyśmienity na kaca!!!
Ty dzieciaku kaca masz po 1 piwie Karmi - dla bab, slaboto bez charakteru.
--
Bluzgacz
bluzgacz(at)gmail.com
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://www.trolling.pl/trolling.htm
Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/
|