Data: 2003-10-13 15:57:25
Temat: Re: Kaczka
Od: "TMK" <t...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Mich'ata " <m...@g...WYTNIJ.pl> napisał w wiadomości
news:bmear5$86f$1@inews.gazeta.pl...
> wiku <s...@r...pl> napisał(a):
> Wiesz...nie chodzi o znalezienie przepisu na "kaczke po pekinsku" bo to
> proste. Wiem co to google i umiem sobie z nimi radzić/niebywałe!/.
> Chodzilo o rade grupowiczow i sprawdzony, domowy przepis na
> kaczke...niekoniecznie na slodko /czyt.dość łatwy bo nie chciałabym
> wywalić jej do kosza.../
więc zrob jak podała mistella
Inna wersja to farsz
z wątróbki, bułki namoczonej w mleku i natki piertuszki, na koniec piczenia
do
sosu wrzucić jakbłka i nimi obłożyć kaczke.
Ja robie tak i nie dodaje jablek. Uwielbiam.
Co do kaczki to jescze jedna uwaga, jesli to nie sklepowa i np mrozona ,a z
podworka to czas pieczenia z jednej godziny moze sie znaaaaaacznie
przedluzyc.
TM
|