Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!peer02.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer04.fr7!futter-mich.highwinds-
media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostr
ada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
User-Agent: NewsTap/5.2.6 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:evHQMubzlu8MzAUvdIYk4rfCW+o=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <59ea5bb0$0$15191$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Kanapka Elvisa.
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: XL <i...@g...pl>
References: <59ea0bae$0$5143$65785112@news.neostrada.pl>
<osdas9$mgm$1@node2.news.atman.pl>
Date: 20 Oct 2017 20:25:20 GMT
Lines: 39
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.96.202
X-Trace: 1508531120 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 15191 79.185.96.202:62968
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Body-CRC: 3833204160
X-Received-Bytes: 2535
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:379199
Ukryj nagłówki
stefan <s...@w...pl> wrote:
> W dniu 2017-10-20 o 16:43, XL pisze:
>
>> Kiedy tak patrzyłam ze zdziwieniem i niedowierzaniem na pałaszujących to
>> coś ludzi, mrucząc odruchowo pod nosem coś w rodzaju ,,ech, ci Amerykanie i
>> ich paskudztwa", doleciał mnie, wprost z mojej zapachowej i smakowej
>> wyobraźni, wbrew moim złym nastawieniom podświadomie jak widać pracującej i
>> czułej na ciekawe sygnały, niezwykle kuszący zapach tejże kanapki,
>> sugerujący równie kuszący jej smak! To było jak piorun z jasnego nieba, na
>> tyle wyraźny, że następnego dnia zrobiłam stosowne zakupy wciąż jeszcze się
>> dziwiąc, co też ja wkładam do tego koszyka!
>> Powiem jud tylko tyle: muszę przystopować, bo codziennie robię sobie ,,to
>> coś" i z niezmienną rozkoszą zajadam. Za chwilę zamienię się w grubego
>> Elvisa!
>>
>> Jak powiedziała jedna z konsumentek w programie, kanapka jest jednocześnie
>> smakowitym posiłkiem i deserem. Słony i słodki smaki przeplatają się ze
>> sobą w zaskakujący, bardzo ciekawy sposób, wraz z chrupkością orzeszków,
>> aksamitnym gorącym masłem orzechowym i bananowym rozgrzanym wnętrzem
>> tworząc naprawdę COŚ :-)
>>
>> Polecam!
>>
>> PS. Nie mam płyty żeliwnej - ale mam emaliowaną żeliwną patelnię.
>> Rozpuszczam w niej łyżkę masła klarowanego, kładę kanapkę, przykrywam - i
>> powolutku ogrzewam na malutkim grzaniu do zezłocenia. Oczywiście obie
>> strony.
>
> Never, never...
> Pig of Memphis yes, yes, yes...
> pozdr
> Stefan
>
Byłeś?
:-)
--
XL
|