Data: 2013-05-16 12:42:17
Temat: Re: Kanciasta szynka.
Od: Anai <a...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 16.05.2013 07:45, Robson pisze:
>> No sorki, sól to do peklowania masy, przecież to jest oczywiste.
Ja nie pekluję mięsa na kiełbasę
>
> No dobra, poczytałem wszystko, a teraz poproszę dokładny przepis na
> kiełbaskę. Ja preferuję chude, pomimo że dla niektórych są suche.
> Mam książkę o domowym wyrobie wędlin, ale tam przepisy na kiełbasy są
> najtrudniejsze i najdłuższe, najpierw mięso po mieleniu/siekaniu
> dojrzewa 2 tygodnie, potem napełnia się kiszki i znowu mają wisieć
> tydzień itd.
Być może są i takie ;)
"Mój" przepis masz tu:
http://kuchniaanai.blogspot.com/2013/01/kiebasa-zaje
bista.html
--
Pozdrówki
Anai
***** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk *****
http://kuchniaanai.blogspot.com/
"...dla mnie dobroczyńcy zwierząt są jak jacyś chrześcijanie. Wszyscy
tak radośni i pełni dobrych intencji, aż po pewnym czasie człowieka
korci, żeby pójść w świat i odrobinę sobie pogwałcić i poplądrować. Albo
kopnąć kota..." J.M. Coetzee Hańba
|