Data: 2001-11-29 15:49:25
Temat: Re: Kapuśniak?
Od: "Lifny" <l...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uwazaj zebys nie dala za duzo kapuchy z kwasem bo bedziesz musiala dodawac
sliwki, karmel itp, tak jak ja wczorajdo bigosu.
pozdrawiam.Lifny
Użytkownik "Ramzes" <w...@w...krakow.pl> napisał w wiadomości
news:9u5bvj$6aa$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Dorunia <d...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:9u5b51$sfk$...@n...tpi.pl...
> > Pomocy mam chciczkę na kapuśniak z prażokami, ale w domu tylko kostki
> > drobiowe Winiar i kawałek wędzonego boczku. Jak myślicie da się to
zjeść?
> > Nie chce mi się lecieć do sklepu w taką wstrętną pogodę, a tak bym
zjadła
> > ten kapuśniaczek mniam.
> > Zatem jak robić - przesmażyć ten boczek i zestawić z kostką?
> > Pozdrawiam Dorunia
>
> Hej!!
> Ja bym kawałek boczku wrzuciła w całości i podgotowała z warzywkami, w
> trakcie dodała ziemniaczki pokrojone w kostkę i kostkę drobiową. Resztę
> boczku przesmażyła bym i dodała cebulki drobno pokrojonej . Na tym
zasmażkę
> i do zupki. Ziółaka i inne dodatki tak jak lubisz.
> Pozdrawiam Ramzes.
>
>
|