Data: 2004-11-21 15:15:07
Temat: Re: Karkówka
Od: "@nn" <a...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "kruczkop" <k...@k...pkobp.pl> napisał w wiadomości
news:cnq1mv$mj9$1@m2.bm.pw.edu.pl...
> Może ktoś z Szanownych Grupowiczów może pomóc mi w przyrządzeniu
> karkówki?
> Proszę o przepis (jakie mięso, sosik etc.)
>
> Z góry ślicznie dziękuje
>
> pozdrawiam pawel
>
Mięsko umyć, osuszyć, utaplać w marynacie, włożyć na 24 godz. do
lodówki. Następnego dnia, wyjąć, obsmażyć na gorącym tłuszczu (ja
używam masła), przełożyć do naczynia w którym ma się piec (z pokrywką),
zalać tłuszczem ze smażenia, dorzucić 1-2 ząbki czosnku, podlać ok.. 1
szklanką piwa, przykryć i piec (mi to zajmuje w zależności od wielkości
1,5 - 2 godzin). Wyjąć, pokroić i jeść. Najlepsze (w/g mnie) z
ziemniaczkami i burakami ćwikłowymi.
Pozdrawiam
Ania
|