Data: 2014-11-01 23:20:22
Temat: Re: Karmel
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2014-11-01 23:04, obywatel XL uprzejmie donosi:
> Dnia Sat, 01 Nov 2014 22:21:59 +0100, Qrczak napisał(a):
>> Dnia 2014-11-01 20:54, obywatel Jarosław Sokołowski uprzejmie donosi:
>>> Pani Basia napisała:
>>>
>>>>> Kajmak można też przez ugotowanie puszki z mlekiem skondensowanym.
>>>>
>>>> Zrobiłam jakiś skrót w głowie i wyszło mi wcześniej, że proponujesz
>>>> mleko kondensowane z puszki gotować z cukrem, jak śmietankę. A to
>>>> chodzi chyba o gotowanie tego słodzonego.
>>>> Łatwiejsze to, bo nie trzeba mieszać, ale czasem warto się pomęczyć.
>>>
>>> Sprzedają po marketach kajmak w puszkach. Nie wiem, czy go zapuszkowali,
>>> czy zrodził się wewnątrz puszki. Nigdy nie kupowałem. Ktoś wie?
>>
>> Wiem. Wygląda i smakuje, jakby go tam zapuszkowali za morderstwo.
>
> Niezly jest firmy Bakalland i Markomilk. Ja tam się nie biorę za gotowanie
> puszek - jeszcze mi życie miłe.
Mnie się marzy masa podana przez Basię: cukier + śmietanka = szwajcarska
krówka.
Przepis mam i znam od lat wielu.
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|