Data: 2014-11-02 11:48:24
Temat: Re: Karmel
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-11-02 06:40, bbjk pisze:
> W dniu 2014-11-01 23:10, Jarosław Sokołowski pisze:
>
>> U nas zawsze robiło się w rondlu. Białym. Ale teraz wszędzie w handlu
>> pełno patelni ceramicznych -- powinny nadać się jeszcze lepiej.
>
> Potwierdzam. Rondle ceramiczne też się trafiają i są nawet białe.
Hm, kłopot w tym, że ja mam wszystkie garnki ceramiczne, oprócz patelni
(wprawdzie czarne, ale nie sądzę, żeby to była wielka różnica). I
właśnie miałam napisać, że może to cukrowi w karmelizacji przeszkadza.
Ktoś tu kiedyś pisał, że na ceramicznej patelni nie smaży mu się dobrze.
Ja akurat patelnię mam zwykłą, stalową (bez żadnej powłoki), to mogłabym
na niej spróbować.
Ewa
|