Data: 2012-04-24 20:34:43
Temat: Re: Kawa z dodatkami
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-04-24 21:45, Waldemar Krzok pisze:
> medea wrote:
>
>> W dniu 2012-04-24 12:14, Nixe pisze:
>>> Użytkownik "medea"<x...@p...fm> napisał w wiadomości
>>> news:jn5mv9$v1c$1@news.icm.edu.pl...
>>>> W dniu 2012-04-24 10:05, Nixe pisze:
>>>>> A że u nas traktuje się go z namaszczeniem niemal jak w Rosji Burger
>>>>> Kinga, do którego chadza się na uroczyste obiady rodzinne, to już
>>>>> wina tych, którzy tak traktują, a nie samego Starbucksa ;-)
>>>> Ja bym powiedziała, że to raczej wina cen.
>>> W jakim sensie?
>> W sensie, że cena ekskluzywnie wysoka w porównaniu z jakością, więc u
>> nas ludziom trudno traktować Starbucksa jako zwykły szybki bar kawowy.
>> Za tę samą cenę (albo i niższą) można się pewnie napić porządnej kawy w
>> dobrej kawiarni (nie umiem podać uniwersalnego przykładu, może w
>> Pożegnaniu z Afryką serwują lepszą? dawno tam nie byłam).
> A ja się cieszyłem, jak miałem w USA Starbucksa pod nosem. Te ichnie kawy w
> innych przybytkach smakują jak pomyje. Starbucks jednak jest od tego lepszy.
Przypuszczam jednak, że w USA cena takiej kawy to pestka. U nas
kilkanaście złotych za kubek kawy to jednak dla wielu jest wciąż spory
(i niepotrzebny) wydatek.
Ewa
|