Data: 2010-08-06 16:06:17
Temat: Re: Kawior - co nim jeszcze jest a co jest tylko zabarwioną ikrą
Od: zenek <z...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-08-06 15:32, vcore pisze:
> W dniu 2010-08-06 15:29, panta_rei pisze:
>> Jeśli nie masz dostępu do ikry z łososia to wystarczy na początek z
>> pstrąga,
>> w hodowlach pewnie przy patroszeniu ją wyrzucają :/
>
> Chętnie spróbuję, tak się składa że mam znajomego który prowadzi hodowle
> pstrągów, rozumiem że konserwuje się to jedynie solą, ewentualnie oleje,
> a nie pasteryzuje? Bo wczoraj gdzieś wyczytałem że niektóry ,,kawior"
> jest pasteryzowany
Pstrag a łosos to drobna roznica zreszta podobnie jak miedzy tym gownem
ktore kupiles za 12zl a kawiorem za 180zl.
:):):):)
|