Data: 2018-05-28 14:18:54
Temat: Re: Kefir dobry na wszystko!
Od: d...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
Jesteś mistrzem małej formy )) Tak było.
Jeżeli gotujesz i nawdychasz się przy tej okazji zapachów oraz od czasu do czasu
smakujesz potrawę to ma ona zupełnie inny smak niż ta sama przygotowana przez kogoś
innego. Ta sama potrawa za granicą również inaczej smakuje niż w kraju bo zapachy i
smaki dookoła są inne.
Nasza percepcja działa na zasadzie kontrastu i to jest punktem odniesienia w tym
niedoskonale wyizolowanym systemie badawczym.
Pisać się nie chce bo za gorąco ale dokończę....
Na samą myśl o perelowskiej kiełbasie z handlu uspołecznionego dostaję torsji.
(Nie mówiąc już jakie skarby można było czasami znaleźć w środku)
Ludzie którzy mieli szczęście nie stać w kolejkach po resztki mięsne bo mieszkają na
wsi i mogli sami się zaopatrzyć nie powinni się wypowiadać tak stanowczo bo to
zaburza proporcje całości tamtego klimatu.
Większość jadła źle albo bardzo źle...
Nie wspomnę o wyrobach czekoladopodobnych zwanych szumnie czekoladą itp.
Każdy ma swoją bajkę...
|