Data: 2004-04-02 08:52:07
Temat: Re: Kiedy piec mazurek?
Od: "ZygZag" <Z...@Z...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"batory" <b...@w...poczta.onet.pl> napisał
> >
> Ciasto czyli tak zwane spody do mazurków powinno się piec 2 tygodnie przed
> świętami, polewę i przybranie - w przedświąteczną sobotę. Oczywiście mam
na
> myśli spody klasyczne z gotowanymi żółtkami.
gotowanymi żółtkami????
pierwsze słyszę.. ;-/
co to znaczy?
zawsze jak robiłąm spód do mazurka to robiłąm .. no kruche ciasto..w jaki
sposób się robi ciasto z gotowanymi żółtkami?
czy to kruche, tyle, że z gotowanych jajek (?) nie za bardzo mogę to sobei
wyobrazić..
czy jak wygooglam sobie przepisy z grupy na mazurki, to tam będzie opisane
jak takie ciasto przygotować?
pozdrawiam,
--
ZygZag
at autograf pl
|