Data: 2009-12-15 08:55:26
Temat: Re: Kiełbasa biała - Poznań
Od: Willy Stoeltzli <w...@v...fl>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL pisze:
> Dnia Thu, 10 Dec 2009 01:45:24 +0100, "Dariusz K. Ładziak" napisał(a):
>
>> Użytkownik Robert Wańkowski napisał:
>>> Ale się wkurzyłem!
>>> Jedyne miejsce jakie znałem, gdzie kupując białą kiełbasę widziałem, że
>>> będzie smaczna już jej nie sprzedaje. Było to Łazarzu (rynek). Facet
>>> zrezygnował z produkcji ze względu na wymogi, których nie spełniał.
>> Prawdziwą kiełbasę białą można sprzedawać przez kilka godzin od
>> wyprodukowana - bo prawdziwa biała kiełbasa powinna być robiona z
>> niepeklowanego mięsa (po ugotowaniu jest szarawa a nie różowa) - a to
>> radykalnie ogranicza jej trwałość. I dlatego chyba nikomu teraz nie chce
>> się robic prawdziwej, niepeklowanej białej kiełbasy - za dużo
>> chrzanienia się z zapewnieniem ciągłości łańcucha chłodniczego i z
>> ograniczeniami czasu przydatności do spożycia.
>
> Ja robię sama, wielkie mi halo.
herr pytal gdzie moze kaufen weisswurst in Posen a nie co robisz w
wolnych chwilach poza pigalakiem
|