Data: 2009-12-15 19:30:55
Temat: Re: Kiełbasa biała - Poznań
Od: Willy Stoeltzli <w...@v...fl>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL pisze:
> Dnia Tue, 15 Dec 2009 09:55:26 +0100, Willy Stoeltzli napisał(a):
>
>> XL pisze:
>>> Dnia Thu, 10 Dec 2009 01:45:24 +0100, "Dariusz K. Ładziak" napisał(a):
>>>
>>>> Użytkownik Robert Wańkowski napisał:
>>>>> Ale się wkurzyłem!
>>>>> Jedyne miejsce jakie znałem, gdzie kupując białą kiełbasę widziałem, że
>>>>> będzie smaczna już jej nie sprzedaje. Było to Łazarzu (rynek). Facet
>>>>> zrezygnował z produkcji ze względu na wymogi, których nie spełniał.
>>>> Prawdziwą kiełbasę białą można sprzedawać przez kilka godzin od
>>>> wyprodukowana - bo prawdziwa biała kiełbasa powinna być robiona z
>>>> niepeklowanego mięsa (po ugotowaniu jest szarawa a nie różowa) - a to
>>>> radykalnie ogranicza jej trwałość. I dlatego chyba nikomu teraz nie chce
>>>> się robic prawdziwej, niepeklowanej białej kiełbasy - za dużo
>>>> chrzanienia się z zapewnieniem ciągłości łańcucha chłodniczego i z
>>>> ograniczeniami czasu przydatności do spożycia.
>>> Ja robię sama, wielkie mi halo.
>> herr pytal gdzie moze kaufen weisswurst in Posen a nie co robisz w
>> wolnych chwilach poza pigalakiem
>
> Nie wszystko dzieje się u ciebie na pigalaku.
letzten mal kiedy rocmawialismy bylas milsza ale to pewnie z powodu
moich frank banknoten, nicht war??
|