Data: 2009-12-15 14:26:51
Temat: Re: Kiełbasa biała - Poznań
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 15 Dec 2009 09:55:26 +0100, Willy Stoeltzli napisał(a):
> XL pisze:
>> Dnia Thu, 10 Dec 2009 01:45:24 +0100, "Dariusz K. Ładziak" napisał(a):
>>
>>> Użytkownik Robert Wańkowski napisał:
>>>> Ale się wkurzyłem!
>>>> Jedyne miejsce jakie znałem, gdzie kupując białą kiełbasę widziałem, że
>>>> będzie smaczna już jej nie sprzedaje. Było to Łazarzu (rynek). Facet
>>>> zrezygnował z produkcji ze względu na wymogi, których nie spełniał.
>>> Prawdziwą kiełbasę białą można sprzedawać przez kilka godzin od
>>> wyprodukowana - bo prawdziwa biała kiełbasa powinna być robiona z
>>> niepeklowanego mięsa (po ugotowaniu jest szarawa a nie różowa) - a to
>>> radykalnie ogranicza jej trwałość. I dlatego chyba nikomu teraz nie chce
>>> się robic prawdziwej, niepeklowanej białej kiełbasy - za dużo
>>> chrzanienia się z zapewnieniem ciągłości łańcucha chłodniczego i z
>>> ograniczeniami czasu przydatności do spożycia.
>>
>> Ja robię sama, wielkie mi halo.
> herr pytal gdzie moze kaufen weisswurst in Posen a nie co robisz w
> wolnych chwilach poza pigalakiem
Nie wszystko dzieje się u ciebie na pigalaku.
--
Ikselka.
|