Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kiełbaska do wędzenia Re: Kiełbaska do wędzenia- domowa (P)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Kiełbaska do wędzenia- domowa (P)

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!lublin.pl!news.onet.
pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kiełbaska do wędzenia- domowa (P)
Date: Sun, 26 Jan 2003 11:17:51 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 36
Message-ID: <b10ctv$eli$1@news.tpi.pl>
References: <b0v831$brg$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pa186.gdansk.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1043576576 15026 213.25.246.186 (26 Jan 2003 10:22:56 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 26 Jan 2003 10:22:56 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:144114
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Betty" <g...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b0v831$brg$1@news.onet.pl...
> Witam Was serdecznie!
> Mam problem.
> Betty

Kielbasa domowa:
4,5 kg miesa srednio tlustego wieprzowego
0,5 kg sloniny
1 szklanka wywaru z kosci
6-7 lyzek soli
1 lyzeczka saletry
1 lyzeczka pieprzu mielonego
12-15 ziarenek ziela angielskiego zmielonego
5-6 zabkow czosnku- posiekac
7-8 metrow kielbasnicy

mieso pokrajac w kostke o boku 1 cm. Sol dokladnie wymieszac z saletra,
przyprawami, dodac do miesa i dodajac stopniowo wywar mieszac i wyrabiac jak
ciasto az do calkowitego wchloniecia wywaru.Nastepnie dodac pokrojona w
drobna kostke slonine i wymieszac az do rownomiernego rozmieszczenia kostek
sloniny w masie miesnej.Ulozyc w naczyniu warstwa o grubosci ok. 20 cm ,
wyrownac powierzchnie i pozostawic w temp. pokojowej na 24 godz.
oslonki napelnic masa dosc scisle a konce przewiazac szpagatem formujac
odcinki dlug. 35-40 cm. Zawiesic kielbasy w chlodnym, przewiewnym
pomieszczeniu na 4-6 godzin a nastepnie wedzic cieplym dymem przez 12-16
godz. , ostudzic i przeniesc do chlodnej i suchej spizarni. Wyrob o sredniej
trwalosci
za W. Poszepszynskim " Domowe przetwory z miesa"
jesli interesuje cie przepis na domowa metke i kielbase tatarska( zrodlo to
samo) to zerknij na watek "metka" z 21 stycznia br (kilka watkow nizej)

Jola L-L


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
27.01 Betty
27.01 Betty
05.02 Kasia L.
07.02 Betty
08.02 Kasia L.
09.02 Betty
11.02 Kasia L.
12.02 Betty
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess