Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kombucha. Re: Kombucha.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Kombucha.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!fu-berlin.de!newsfeed0.kamp.net!newsfee
d.kamp.net!eternal-september.org!feeder.eternal-september.org!mx02.eternal-sept
ember.org!.POSTED!not-for-mail
From: "Pszemol" <P...@P...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kombucha.
Date: Wed, 14 Oct 2015 09:34:32 -0500
Organization: A noiseless patient Spider
Lines: 1
Message-ID: <mvlp1r$58h$1@dont-email.me>
References: <11t1um858tvpy.1g8gwi3eev7be$.dlg@40tude.net>
<muum19$i4$1@node1.news.atman.pl> <s...@t...dom.local>
<mv13ic$2kg$1@node2.news.atman.pl>
<56141525$0$27526$65785112@news.neostrada.pl>
<mv15js$4m9$1@node2.news.atman.pl>
<56141c99$0$8366$65785112@news.neostrada.pl>
<mv18cp$7j9$1@node2.news.atman.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<mv1c5n$bf8$1@node2.news.atman.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<mv3rhi$ote$1@node2.news.atman.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<5617d6c1$0$605$65785112@news.neostrada.pl>
<561cebae$0$8386$65785112@news.neostrada.pl> <mvirsl$lo5$1@dont-email.me>
<561dfd2a$0$27514$65785112@news.neostrada.pl>
Reply-To: "Pszemol" <P...@B...com>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Injection-Date: Wed, 14 Oct 2015 14:32:27 +0000 (UTC)
Injection-Info: mx02.eternal-september.org;
posting-host="983b9eaaea99c4dd9f3f690f7dd54ce0"; logging-data="5393";
mail-complaints-to="a...@e...org";
posting-account="U2FsdGVkX18Hly0Rk4UgHUAi9bZJtBk2"
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V14.0.8117.416
In-Reply-To: <561dfd2a$0$27514$65785112@news.neostrada.pl>
X-Newsreader: Microsoft Windows Live Mail 14.0.8117.416
Importance: Normal
Cancel-Lock: sha1:24NdYbdZC9c7w2EFQYb2CPCP+Eo=
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:366763
Ukryj nagłówki

"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:561dfd2a$0$27514$65785112@news.neostrada.pl...
> "Pszemol" <P...@P...com> Wrote in message:
>> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:561cebae$0$8386$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>> Mnie jednak dziwi.
>>>>>> Zwlaszcza jego obecnosc tam, gdzie "tradycyjnie" nie powien byc.
>>>>
>>>> Cukier w kiełbasie jest z takiego samego powodu, co sól w ciastkach.
>>>
>>> No nie tylko. Jest on dodatkiem funkcjonalnym do peklowania,
>>> poprawiając kolor i strukturę mięsa. W solance następuje
>>> utlenianie cukru, przez co pozbawia on ją zbędnego tlenu,
>>> wpływającego rozwój mikroorganizmów powodujących
>>> psucie.
>>
>> Czy zechciałabyś rozwinąć ten temat utleniania jako pozbawiania
>> solanki zbędnego tlenu ? Bardzo mnie to zaciekawiło :-)))
> Zadaj konkretne pytanie - nie będę niczego rozwijać dla Ciebie w
> cały świat.

No opisz proszę jak to cukier w solance się utlenia. Co się z nim dzieje?
I gdzie ta solanka miała tlen i jak się go pozbyła to co się z nią stało?

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
15.10 XL
16.10 Pszemol
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6