Data: 2015-10-14 08:58:48
Temat: Re: Kombucha.
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Pszemol" <P...@P...com> Wrote in message:
> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
> news:561cebae$0$8386$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>> Mnie jednak dziwi.
>>>>> Zwlaszcza jego obecnosc tam, gdzie "tradycyjnie" nie powien byc.
>>>
>>> Cukier w kiełbasie jest z takiego samego powodu, co sól w ciastkach.
>>
>> No nie tylko. Jest on dodatkiem funkcjonalnym do peklowania,
>> poprawiając kolor i strukturę mięsa. W solance następuje
>> utlenianie cukru, przez co pozbawia on ją zbędnego tlenu,
>> wpływającego rozwój mikroorganizmów powodujących
>> psucie.
>
> Czy zechciałabyś rozwinąć ten temat utleniania jako pozbawiania
> solanki zbędnego tlenu ? Bardzo mnie to zaciekawiło :-)))
Zadaj konkretne pytanie - nie będę niczego rozwijać dla Ciebie w
cały świat.
--
XL
----Android NewsGroup Reader----
http://usenet.sinaapp.com/
|