Data: 2015-10-14 16:34:32
Temat: Re: Kombucha.
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:561dfd2a$0$27514$65785112@news.neostrada.pl...
> "Pszemol" <P...@P...com> Wrote in message:
>> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:561cebae$0$8386$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>> Mnie jednak dziwi.
>>>>>> Zwlaszcza jego obecnosc tam, gdzie "tradycyjnie" nie powien byc.
>>>>
>>>> Cukier w kiełbasie jest z takiego samego powodu, co sól w ciastkach.
>>>
>>> No nie tylko. Jest on dodatkiem funkcjonalnym do peklowania,
>>> poprawiając kolor i strukturę mięsa. W solance następuje
>>> utlenianie cukru, przez co pozbawia on ją zbędnego tlenu,
>>> wpływającego rozwój mikroorganizmów powodujących
>>> psucie.
>>
>> Czy zechciałabyś rozwinąć ten temat utleniania jako pozbawiania
>> solanki zbędnego tlenu ? Bardzo mnie to zaciekawiło :-)))
> Zadaj konkretne pytanie - nie będę niczego rozwijać dla Ciebie w
> cały świat.
No opisz proszę jak to cukier w solance się utlenia. Co się z nim dzieje?
I gdzie ta solanka miała tlen i jak się go pozbyła to co się z nią stało?
|