Data: 2011-12-22 08:35:20
Temat: Re: Kompot z suszu
Od: Nixe <n...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-12-21 22:50, Szpilka pisze:
>
> Użytkownik "Nixe" <n...@n...pl> napisał w wiadomości
> news:jctjcn$j9m$1@inews.gazeta.pl...
>> W dniu 2011-12-21 22:10, Szpilka pisze:
>>> Pytanie techniczne.
>>> Jakie owoce suszone wiem. (śliwka, morela, jabłko, gruszka - czy może
>>> jeszcze coś?)
>>> Ale jakie dać ich proporcje by kompot wyszedł dobry?
>>> Czy ma być przewaga któregoś owocu? Czy wszystkiego po równo?
>>> W zeszłym roku robiłam z takiej gotowej mieszanki na susz. Ale teraz
>>> chcę zrobić sama, dlatego pytam.
>>
>> Ja zawsze robię na oko z tego, co akurat mam :)
>> Daję jabłka, śliwki, morele, gruszki, rodzynki, mandarynki i
>> oczywiście przyprawy (goździki, cynamon, wanilia).
>> Dosmaczam cukrem i cytryną.
>
> Mandarynki? Takie żywe? :-)
Tak, bez skórki :)
Chociaż na upartego można wyszorowaną skórkę też dodać dla aromatu.
N.
|