Data: 2011-12-22 17:35:59
Temat: Re: Kompot z suszu
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 22 Dec 2011 09:35:20 +0100, Nixe napisał(a):
> W dniu 2011-12-21 22:50, Szpilka pisze:
>>
>> Użytkownik "Nixe" <n...@n...pl> napisał w wiadomości
>> news:jctjcn$j9m$1@inews.gazeta.pl...
>>> W dniu 2011-12-21 22:10, Szpilka pisze:
>>>> Pytanie techniczne.
>>>> Jakie owoce suszone wiem. (śliwka, morela, jabłko, gruszka - czy może
>>>> jeszcze coś?)
>>>> Ale jakie dać ich proporcje by kompot wyszedł dobry?
>>>> Czy ma być przewaga któregoś owocu? Czy wszystkiego po równo?
>>>> W zeszłym roku robiłam z takiej gotowej mieszanki na susz. Ale teraz
>>>> chcę zrobić sama, dlatego pytam.
>>>
>>> Ja zawsze robię na oko z tego, co akurat mam :)
>>> Daję jabłka, śliwki, morele, gruszki, rodzynki, mandarynki i
>>> oczywiście przyprawy (goździki, cynamon, wanilia).
>>> Dosmaczam cukrem i cytryną.
>>
>> Mandarynki? Takie żywe? :-)
>
> Tak, bez skórki :)
> Chociaż na upartego można wyszorowaną skórkę też dodać dla aromatu.
Jeśli już, to właśnie raczej skórkę, niż środek.
--
XL
|