Data: 2011-12-22 20:17:19
Temat: Re: Kompot z suszu
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-12-22 09:45, Nixe pisze:
>>> Dodaj cytrusów, orzeźwią smak. I kilka orzechów/migdałów, ważne, by
>>> obranych ze skórki, pojawi się wtedy tzw. nowa jakość kompotu.
>>
>> To już prawie moczka ;)
>
> Ale do moczki to się chyba jeszcze piernik daje. Czy nie?
Oczywiście, że tak.
> Nigdy nie robiłam, ale rodzina z południa czasem serwowała takie
> ekscesy, jak im się zdarzyło na święta przyjechać.
Ja też nie. Ale mam ochotę spróbować w ramach reaktywacji tradycji.
Czemu zawsze musi być kresowo? :)
--
Pozdrawiam - Aicha
Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
|