Data: 2007-03-23 12:51:57
Temat: Re: Kostka rybna
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eu0gei$hgc$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Też problem - kupić włoszczyznę, w ostateczności bulion warzywny w
> kostce i najtańszą rybę całą - kto chce słodkowodną, kto chce - morską -
> rybę się czyści z łusek (choć wielu uzywa ich do gotowania wywaru,
> patroszy
> oraz obcina łeb i płetwy - wyciąga kręgosłup - te idą do wywaru, można nie
> wyciągać kręgosłupa - wtedy kroi się ryby na dzwonka. Po ugotowaniu wywaru
> warzywnego z łbami, płetwami i ewentualnie łuskami trzeba go przecedzić
> przez bardzo drobny cedzak. Wlewa się go ponownie do garnka wkłada się
> cząstki pomidorów i papryki oraz dzwonka ryb i ostożnie gotuje do ich
> pełnej
> gotowości spożywczej, ale nie do rozpadu - dzwonka wyjmujeny rozkładając
> na
> talerze - dodajemy wywar i zieleninę, kto lubi śmietanę...
To nie jest wątek "jak ugotowac zupę rybną" tylko "gdzie kupić kostke
rosołową rybną". Zauważasz różnicę?
DJD
PS. Bez papryki i pomidorów lepsze. Po cholere wszędzie wrzucac pomidory i
paprykę?
|