Data: 2003-08-08 08:41:57
Temat: Re: Kotlet de volaille - z czym podać?
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dans la news:bgvm7t$ste$1@nemesis.news.tpi.pl,
Anna Ladorucka <a...@p...onet.pl> a écrit:
> Użytkownik "Aneta Baran" <a...@c...anetek.net> napisał w
> wiadomości news:bgvkhb$e8t$1@sunnews.cern.ch...
>> "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> wrote:
>>
>>> Normalnie z polowkami orzecha jest tartare albo boursin.
>> Jest jeszcze takie coś, co się nazywa rambol (ser topiony z
>> orzechami), i rondele, to z kolei coś w rodzaju tartare'a.
Otoz to, o tym myslalam.
>> Z
>> pleśniowych nic takiego nie widziałam -- może to jakieś regionalne
>> cudo?
>
> Nie, jest brie President, bardzo smaczny. Dobry jest tez z oliwkami
> (chyba Lia o tym juz pisala?). Natomiast z grzybami - IMO niejadalny
> (TZ tez tak twierdzi).
Brie z orzechami to musi byc regionalna (polska) wersja :-)
Ewcia
--
Niesz !
|