Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Jagna " <b...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kotlet schabowy - klasyczny
Date: Tue, 2 Aug 2005 14:33:44 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 27
Message-ID: <dco087$c0k$1@inews.gazeta.pl>
References: <6fc2$42e21b86$540a117c$638@news.chello.pl>
<ebdf1$42e48708$540a117c$15308@news.chello.pl>
<42ed1640$1@news.home.net.pl> <dcjhj2$be1$1@inews.gazeta.pl>
<w...@n...gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: pc-61.chomiczowka.waw.pl
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1122993224 12308 172.20.26.234 (2 Aug 2005 14:33:44 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 2 Aug 2005 14:33:44 +0000 (UTC)
X-User: brzuzia
X-Forwarded-For: 172.20.6.61
X-Remote-IP: pc-61.chomiczowka.waw.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:244922
Ukryj nagłówki
Wladyslaw Los <w...@o...pl> napisał(a):
> In article <dcjhj2$be1$1@inews.gazeta.pl>, "Zajad" <z...@f...art.pl>
> wrote:
>
> > > Czy Ty w ogóle czytasz to co Ci ludzie odpisują???? To nie z przepisem
> > > jest problem a ze składnikami i nie poradzisz na to nic....
> >
> >
> > Moim zdaniem to bzdura. Oprocz jajka. Pasze maja znikomy wplyw na smak
> > miesa.
>
> Tak? Zawsze mi się wydawało, że podstawowy.
I masz 100% racji. Podstawa to składniki. I powiem wiecej mam okazje od czasu
do czasu zakupić pł świniaka ze wsi i dla niedowiarków - uwierzcie (na słowo
niestety) mięso ma zupełnie inny smak. Kupcie byle jaką wołowine w markecie i
wołowinę w zaprzyjaźnionym skleie na bazarze. Ta z bazaru mlekiem pachnie,
takim prawdziwym od krowy, czyli krową pachnie a ta z markeu ludwikiem
conajwyżej. A jeśli chodzi o przepis na schzbowego - Kasiu_ masz najbardziej
klasyczny przepis z klasycznych. I jak ci każdy pisze to nie chodzi o przepis.
AgaL, wiedząca coś o smaku mięsa z autopsji i z nauk pobieranych na
wiejskiej :) (SGGQW) szkole.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|