Data: 2004-01-15 22:35:43
Temat: Re: Krabbenbrot
Od: "Cherokee" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Lilith" <l...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bu4dou$2ak$1@news.onet.pl...
> Jadlam cos takiego w Szwecji.Bylo pyszne, czy znacie moze jakis przepis?
Krabbenbrot
Zutaten für Portionen/składniki na 12 porcji
300 g Krabben/chyba jasne co
1 kl. Dose Ananas/mała puszka ananasa
2 Orange(n)/pomarancze
1 Becher Crčme fraiche / kubeczek Creme fraiche - spróbuj gęsta
słodką śmietankę
2 EL Sahne/łyzki śmietany
Salz und Pfeffer/sól i pieprz
2 EL Petersilie, gehackte/łyzki posiekanej pietruszki
1 Baguette/bagietka
Fondor/tu mam problem, wygląda na jakas przyprawę a 'la
glutaminian
ZUBEREITUNG
Die Ananas gut abtropfen lassen und klein schneiden./ A. dobrze
osączyc i drobno pokroić. Die Orangen filetieren und klein
schneiden./Pomarancze obrać z błonek i pokroić drobno. Das ganze mit der
Creme fraiche, den Krabben und der Sahne vermischen./ Wszystko wymieszać z
C.f., krabami i śmietaną. Mit Salz und Pfeffer würzen und mit Fondor
abschmecken./Doprawić solą, pieprzem i Fondor'em. Baguette in Scheiben
schneiden und mit Butter bestreichen./Bagietkę pokroić w kromeczki i
posmarowac masłem Das Gemisch darauf verteilen und mit Petersilie
bestreuen./Na nie ułożyć pastę i posypac pietruszką.
Może ktoś z niemieckojęzycznych oświeci mnie, co to Fondor? Nie ma w Dudenie
nawet.
pozdr
cherokee
|