Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!not-for-mail
From: Joanna Sereinig <j...@j...krakow.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Krem do ptysiów i karpatki . PILNE :)
Date: Wed, 23 Feb 2000 11:50:08 +0100
Organization: -
Lines: 26
Message-ID: <3...@j...krakow.pl>
References: <88vadh$ks8$1@korweta.task.gda.pl>
Reply-To: j...@j...krakow.pl
NNTP-Posting-Host: red113.jagiellonia.krakow.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; x-mac-type="54455854";
x-mac-creator="4D4F5353"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Mailer: Mozilla 4.05 (Macintosh; I; PPC)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:23591
Ukryj nagłówki
Czuryl napisał(a):
> Szanowni grupowicze.
> Dotychczas tylko czytalem (od 2 miesiecy) Wasze smakowite
> przepisy i nawet kilka razy wypróbowalem je na sobie. Ze znakomitym
> skutkiem. Dziekuje.
> Potrzebuje jedna teraz Waszej pomocy.
> Na czwartek (24.02.2000) MUSZE zrobic pyszne ptysie - obiecalem.
> Podajcie, prosze, jakies przepyszne przepisy na kremy do tych
> ciasteczek. Slyszalem, ze smakowite sa tez kremy "karpatkowe"...
> Ufny, jak dziecko, czekam na pomoc.
>
> Serdecznie pozdrawiam
> :)
> Czuryl
Osobiście uważam, że jeśli ptysie, to wyłącznie z bitą śmietaną. Co do
kremu do karpatki, to polecam kupny krem w proszku, byle nie Delecty,
ale Dr. Oetkera - naprawdę wychodzi mniam (choć zwolennicy tradycyjnej
metody samodzielnego kręcenia kremów pewnie mieliby teraz ochotę mnie
ukamienować... ;)) )
Joanna
|