Data: 2015-07-14 16:03:23
Temat: Re: Krem do tarty
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
FEniks wrote:
> W dniu 2015-07-14 o 15:22, bbjk pisze:
>>
>> Budyniowych nie lubię, nie jem, w ogóle nie przepadam za ciastami, ale
>> mam w otoczeniu łakomczuchów, więc robię czasem z różnymi kremami i
>> nadziewkami.
>
> Ostatnio w ogóle rzadko cokolwiek piekę, ale akurat sezon owocowy, a
> tarty to jest to, co lubimy chyba najbardziej.
Na ten sezon mam hit sezonowy: spód z biszkopta, bita śmietana z galaretką +
owoce (albo wymieszane z masą, albo ułożone na spodzie w przypadku
truskawek), na to wszystko czysta galaretka.
Do cukiernianych rarytasów się nie odnoś - nie chcesz wiedzieć, jak są
robione i z czego;-).
Nawet cukier puder mają specjalny, żeby się nie rozpływał na cieście.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|