Data: 2015-07-14 18:29:46
Temat: Re: Krem do tarty
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .07.2015 o 18:02 Bożena <n...@g...com> pisze:
> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
> news:55a50488$0$8374$65785112@news.neostrada.pl...
> |
> | A ja nie lubię kremów maślanych, natomiast pod względem smaku bardzo mi
> | odpowiadają kremy budyniowe. <...>
>
> Może rozwiązaniem będzie wariacja na temat lemon curd?
> Pzecież nie obowiązkowo ten "curd" musi być cytrynowy, móże być jakiś
> neutralny, by nie przytłumił owoców. Konsystencja powinna odpowiadać, a i
> roboty mało. Te kremy mogą być wszelakie od tradycyjnych cytrusowych po
> dowolnie owocowe, a nawet herbaciane, więc smak bez problemu da się
> dobrać
> do owoców, które będą na górze :)
Szkoda czasu.
Lubi "budyniowe", ale zrobić nie potrafi.
Poradę (moją) nt. budyniowego zbywa. Inne porady krytykuje.
Nie potrafić zrobić sosu budyniowego (kwestia dobrania ilości składników -
banał).
Szacuję - nie będzie _żadnej_ tarty.
Będą truskawki posypane cukrem.
--
Trefniś
|