Data: 2015-07-14 19:54:31
Temat: Re: Krem do tarty
Od: Anai <a...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 14.07.2015 o 10:14, Trefniś pisze:
> Postawiony "pod ścianą" stawiałbym jednak na sos z używanych owoców
> (czyli bez "obcych" dodatków).
> Niewielką ich ilość blendujemy i robimy z nich sos o konsystencji
> beszamelu przy użyciu skrobi ziemniaczanej. Niewielką ilość, on ma
> ledwie "zwilżać" resztę owoców, ale nie spływać!
> Celowo używam określenia sos - to nie ma być budyń!
Rzekłabym, że z ta mąką to raczej kisiel, a jeśli nie kisiel o
konsystencji kisielu to...
rzadki kisiel ;)
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
*** moje aukcje: http://tiny.pl/qjgtx ***
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
|