Data: 2015-07-15 21:44:58
Temat: Re: Krem do tarty
Od: Fragi <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 14 Jul 2015 17:39:25 +0200, Trefniś napisał(a):
> W dniu .07.2015 o 14:48 FEniks <x...@p...fm> pisze:
>
>> W dniu 2015-07-14 o 10:14, Trefniś pisze:
>
>> A wiesz, że owoce pokrojone, w dodatku wymieszane z czymkolwiek, puszczą
>> soku tym więcej? W tarcie chodzi o to, żeby owoce były jak najświeższe i
>> jak najmniej przetworzone. Przynajmniej mnie na tym zależy.
>
> Rób co chcesz, jak doradziła Ci przytomnie (odkrywczo?) bbjk !
> Nie ma przymusu testowania _każdej_ porady. Ale możesz też skorzystać ze
> _wszystkich_ równocześnie :)
>
> Nie wiesz (w końcu pytasz), nie skorzystasz, skorzystają inni. Proste?
>
> Wymieszane z "czymkolwiek puszczą soku tym więcej" - to PO CO pytasz o
> jakieś obrzydliwe mazie do _świeżych_ owoców? Trzeba nie mieć gustu, żeby
> takie owoce chcieć podrasować maziami.
> Dlatego mam nadzieję, że jesteś jedną z niewielu gospodyń domowych, która
> usilnie chce psuć świeżość owoców.
>
Może Ewa nie chce, ale goście chcą?
Ja bym chętnie poznała przepis _Trefnisia_ na _tartę_ z owocami sezonowymi.
Czy to co powyżej napisałeś to wypróbowany sposób?
--
Pozdrawiam,
M.
|