Data: 2004-09-22 11:47:58
Temat: Re: Krwawa Mary
Od: "Cekir" <s...@p...interia.pl.invalid>
Pokaż wszystkie nagłówki
"(Na)Lesnik" <n...@n...lubi.spamu> wrote in message
news:cirldp$nlf$8@news.onet.pl...
> Witam.
> Zachciało mi się zrobić Krwawą Mary. Niby popularne, niby łatwe do
> zrobienia, ale zachciało mi się dotrzeć do źródeł... I jakież było moje
> zdziwienie, kiedy pod tą samą nazwą kryło się kilka "przepisów", które w
> zasadzie miały dwie rzeczy wspólne - alkohol i sok pomidorowy.
> Przy czym alkohol, to wódka (nawet w jednym napisano, że najlepiej
> wyborowa) albo whisky. Do tego sos worcester, albo tobasco. I już można
> pić, albo... dodać sok z cytryny. Na koniec jeszcze doprawić, ale czym,
> to już nie napisali:)))
To jest jeszcze nic
Kiedys zamowilem na promie we Wloszech drink o nazwie B52. Podano mi drink
warstwowy, mleczny, zimny, w szklance do whisky. Poniewaz mi to zasmakowalo,
to poprosilem o niego w knajpie w Polsce i dostalem drink w literatce,
podpalany. To niestety trudno bylo przelknac. Wspolna mialy warstwowosc :)
Byla wprawdzie warstwa biala, ale trudno to bylo nazwac mlekiem :)
--
Pozdrawiam,
Cekir
cekir at poczta dot onet dot pl
|